Zaštita podataka - Jer volimo cipele

Zaštita podataka

Zaštita podataka
Privatnost i sigurnost i zaštita podataka
Heinrich Deichmann-Schuhe GmbH & Co. KG (DEICHMANN) i DEICHMANN grupe te DEICHMANN trgovina obućom SRB d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 4, 11070 Novi Beograd, Srbija koriste elektronsku obradu podataka za pravilnu i brzu obradu i pružanje usluga korisnicima.

Obrada podataka dostavljenih preduzeću DEICHMANN i DEICHMANN grupi se u Srbiji uređuje u sklada sa važećim Zakonom o zaštiti ličnih podataka i društvo postupa i sukladno Evropskom uredbom: Opšta uredba o zaštiti ličnih podataka (GDPR). U DEICHMANNU je zaštita i sigurnost podataka veoma važna.
Pažljivo ćemo čuvati sve podatke koje ste nam dali u našim internim bazama podataka na internim serverima i nećemo ih prosleđivati bez prethodne saglasnosti, osim
• eksternim izvođačima koji obrađuju podatke samo u ime, za račun, pod vodstvom i nadzorom DEICHMANNA (npr. Call centar, štamparske kuće, reklamne agencije, drugi eksterni saradnici u reklamne svrhe) i
• državnim organima vlasti na osnovi njihovog obrazloženog pisanog zahteva u svrhu provođenja određenog postupka.
Vaše lične podatke koje ste nam dostavili čuvaćemo trajno, do otkaza, Vašeg zahteva za brisanjem, povlačenjem saglasnosti.

Kad god želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti za primanje informacija putem e-pošte deichmann_obuca@deichmann.com, a ujedno nas možete obavestiti i o promeni podataka. Isto to možete uraditi putem pošte na adresu našeg preduzeća: DEICHMANN trgovina obućom SRB d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 4, 11070 Novi Beograd, Srbija. Ako zatražite brisanje Vaših podataka ili želite otkazati pretplatu na naša obaveštenja, prestaćemo da Vas obaveštavamo u roku od 30 dana od dana dobijanja zahteva za otkazivanje.

Vaši podaci su zaštićeni u skladu sa našim sigurnosnim konceptom.

Politika zaštite podataka u DEICHMANNU
DEICHMANN poštuje Vašu privatnost. Naša firma prikuplja, čuva i koristi lične podatke samo u okviru zakonskih odredbi.
Vaše podatke koristimo samo uz Vašu saglasnost za podršku i proširenje naše poslovne saradnje sa Vama kako bismo, na primer, mogli da Vam šaljemo ponude i informacije o proizvodima, uslugama ili našoj firmi ili da Vam omogućimo učestvovanje u nagradnim igrama.

Vaše lične podatke nećemo ustupati trećim stranama. Lične podatke dajemo firmama Deichmann grupe ako je to potrebno, drugim društvima odnosno pravnim licima koji ne pripadaju DEICHMANN grupi isključivo u skladu sa zakonskim propisima i uz Vašu saglasnost. Te firme su dužne da poštuju naše ugovorne obaveze koje imamo prema Vama, kao i politiku zaštite Vaših podataka. Pružaoci usluga koji deluju u ime DEICHMANNA ne smatraju se trećim stranama. Ukoliko imate pitanja ili predloga u vezi sa našom zaštitom podataka, uvek možete kontaktirati DEICHMANN.

U DEICHMANNU uvek možete znati koji su Vaši lični podaci sačuvani u DEICHMANNU i kako ih ispraviti ili izbrisali. Naš cilj je da pružimo najveću moguću sigurnost i poverenje.

Sigurnost
DEICHMANN koristi tehničke i organizacijske mere za zaštitu ličnih podataka koje ste stavili na raspolaganje od slučajnog ili namernog manipulisanja, gubitka, uništenja ili pristupa od strane neovlašćenih osoba. Naše sigurnosne mere stalno se poboljšavaju i prilagođavaju najnovijim dostignućima.

Informacije o Vama koje DEICHMANN prikuplja
DEICHMANN trgovina obućom SRB d.o.o.prikuplja sledeće lične podatke u svrhu poslovanja: ime i prezime, e-mail adresu, kontakt broj telefona i ostale podatke korisnika potrebne za obrasce na web stranicama www.volimocipele.rs i www.deichmann.com ili dostavljene na drugi način.
Za tačnost i istinitost podataka koje dajete preduzeću Deichmannu sami ste odgovorni. Preduzeće Deichmann nije odgovorno ako mu date netačne, lažne ili tuđe podatke. Unosom podataka (ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona i ostali podaci) izričito se slažete da možemo prikupiti i obraditi te lične podatke.
DEICHMANN koristi Vaše lične podatke samo za određene, unapred određene svrhe sa čijim prikupljanjem i obradom ste se složili.

Primeri kada DEICHMANN koristi Vaše lične podatke
Vaše podatke možemo dostaviti samo onim odeljenjima u DECHMANNU, saradnicima ili ugovornim partnerima, pružaocima usluga ili partnerima na tržištu koji DEICHMANNU pružaju usluge. DEICHMANN brine da se informacije koriste samo u okviru Vašeg pristanka za usluge koje pružaju DEICHMANNU i da se s njima postupa poverljivo.
DEICHMANN koristi Vaše lične podatke samo u onoj meri u kojoj je predviđeno važećim zakonom, osim u slučaju potrebe suda ili državnih organa kako bi se osiguralo poštovanje zakonskih odredbi.
DEICHMANN svoje podatke dostavlja drugim firmama u marketinške svrhe samo uz Vaš pristanak odnosno na osnovu Vaše date saglasnosti.

Za što koristimo Vaše podatke
Stalno pokušavamo poboljšati ponudu i stvoriti internet ponudu kako bismo privukli Vašu veću pažnju. Samo ako znamo koji delovi naše internet stranice DEICHMANNA su najčešće i najduže posećivani, tako i prilagođavamo njihov sadržaj prema Vašim potrebama.

DEICHMANN koristi lične podatke samo u onoj meri potrebnoj za tehničko upravljanje internet stranicama, usmeravanje kupaca, ankete o proizvodima i informisanje kupaca o Deichmann-ovoj ponudi. Što smo više u mogućnosti da razumemo Vaše želje, brže ćete pronaći željene informacije na internet stranicama.
Korišćenjem internet stranica http://www.volimocipele.rs i www.deichmann.com korisnik se slaže sa odgovarajućim važećim propisima i opštim uslovima objavljenim na ovim stranicama. Korisnik je u mogućnosti da na tim stranicama redovno prati moguće promene opštih uslova, a time i način i svrhu obrade prikupljenih ličnih podataka.

Internet, vesti, slanje e-pošte, potražnja
Ako to želite, mi ili DEICHMANN-OV partner možemo Vam slati informacije o našim raznovrsnim proizvodima i uslugama ili Vas obaveštavati o zanimljivim ponudama.
Takve informacije mogu sadržavati preporuke o ponudama, novim proizvodima i novim uslugama; šaljemo ih e-poštom, SMS-om ili na Viber. Ako više ne želite primati takva obaveštenja, možete se odjaviti na našim internet stranicama.

Prijavite se na e-vesti
Korisnici se mogu pretplatiti na e-biltene, pomoću kojih Vas Deichmann onlajn obaveštava o novoj ponudi i drugim maloprodajnim mestima, marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na biltene dolazite na popis primalaca e-vesti. Za prijavu na e-vesti Deichmann, prodaja obuće, d.o.o. prikuplja sledeće podatke: e-mail. E-vesti Deichmann trgovina obućom SRB d.o.o. šalju se putem online aplikacije Teradata e-Circle. Deichmann trgovina obućom SRB d.o.o.obavezuje se da pažljivo zaštiti podatke u skladu sa propisima koji uređuju zaštitu ličnih podataka.

Kad god želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti klikom na „odjaviti e-mail obaveštenja” u obaveštenijima ili putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com , gde nam možete saopštiti izmene i dopune svojih podataka. Takođe možete zatražiti prenos podataka ili uvid u iste. Isto to možete uraditi putem pošte na adresu našeg preduzeća: Deichmann trgovina obućom SRB d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 4, 11070 Novi Beograd.

Prijava na obaveštenja putem SMS-a
Korisnici se mogu prijaviti za SMS obaveštenja tako da Vas Deichmann informiše o novostima u prodajnim mestima, marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavljivanjem na SMS obaveštenja, prijavljeni ste na popis primalaca SMS poruka. Za SMS obaveštenja DEICHMANN trgovina obućom SRB d.o.o.prikuplja sledeće informacije: telefonski broj. SMS vesti Deichmann trgovina obućom SRB d.o.o.šalje putem SMS aplikacije. DEICHMANN trgovina obućom SRB d.o.o. obavezuje se da pažljivo zaštiti podatke u skladu sa propisima koji uređuju zaštitu ličnih podataka.

Kad god želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti sa naših informacija putem povratnog SMS-a „odjava” ili putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com, gde nam možete saopštiti i izmene i dopune svojih podataka. Takođe možete zatražiti prenos podataka ili upoznavanje sa istima. Isto to možete uraditi putem pošte na adresu našeg preduzeća: Deichmann trgovina obućom SRB d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 4, 11070 Novi Beograd.

Prijava na obaveštenja putem Vibera
Korisnici se mogu prijaviti na Viber obaveštenja tako da Vas Deichmann informiše o novostima u onlajn i drugim prodajnim mestima, marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavljivanjem na Viber obaveštenja, prijavljeni ste na popis primalaca Viber poruka. Za Viber DEICHMANN trgovina obućom SRB d.o.o.prikuplja sledeće informacije: telefonski broj. Viber vesti Deichmann trgovina obućom SRB d.o.o.šalje putem Viber aplikacije. DEICHMANN trgovina obućom SRB d.o.o.obavezuje se da pažljivo zaštiti podatke u skladu sa propisima koji uređuju zaštitu ličnih podataka.

Kad god želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti sa naših informacija putem povratne Viber poruke „odjava” ili putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com, gde nam možete saopštiti izmene i dopune svojih podataka. Takođe možete zatražiti prenos podataka ili upoznavanje sa istima. Isto to možete uraditi putem pošte na adresu našeg preduzeća: Deichmann trgovina obućom SRB d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 4, 11070 Novi Beograd.

Učestvovanje o nagradnim igrama
Obrada podataka prikupljenih učestvovanjem u nagradnim igrama regulisana je važećim pravilima o nagradnim igrama odnosno o pojedinoj nagradnoj igri.

Individualizacija i kolačići
Nove tehnologije omogućavaju nam individualno prilagođavanje naše internet stranice svakom klijentu. Kolačići su tekstualne datoteke koje sadrže podatke za identifikaciju posetilaca koji se vraćaju na naše stranice isključivo za vreme posete našim internet stranicama. Kolačići se pohranjuju na tvrdi disk računara i ne uzrokuju nikakvu štetu. Kolačići naših internet stranica ne sadrže nikakve lične podatke o Vama.

Kolačići štite višekratni unos podataka, olakšavaju prenos određenog sadržaja i pomažu nam da odredimo koji su određeni delovi naše onlajn ponude posećeni. To nam omogućava da tačno prilagodimo sadržaj naših internet stranica Vašim potrebama.

Da bi se osigurala sigurnost i dokazi, prikupljaju se i IP adrese sa kojih pristupate internet stranici. Na početku posete pojedinom korisniku dodeljuje se kolačić za identifikaciju i praćenje poseta internet stranici. Deichmann trgovina obućom SRB d.o.o. takođe može pohraniti i druge kolačiće na korisničkom računaru, kao što su kolačići Google Analytics-a (analiza posete internet stranici). Kolačići sesije pohranjeni su u memoriji servera samo tokom trajanja posete i brišu se nakon sat vremena neaktivnosti, a trajni kolačići pohranjuju se na računaru posetioca dve godine, a zatim postaju neaktivni.

Kako štitimo Vaše lične podatke?
Podaci koje dostavljate putem obrazaca na stranicama http://www.volimocipele.rs, www.deichmann.com ili na neki drugi način (putem e-pošte, telefona itd.) su poverljivi i tretiraju se u skladu sa važećim zakonodavstvom. DEICHMANN trgovina obućom SRB d.o.o.čuvaće i sprečavati zloupotrebu ličnih podataka. Lični podaci će se koristiti samo u svrhe za koje ste dali Vaš pristanak. Pristup ličnim podacima DEICHMANN trgovina obućom SRB d.o.o.daje isključivo ovlašćenim osobama (zaposlenicima, ugovornim partnerima).

Svi partneri koji imaju pristup ličnim podacima obavezni su da sa njima postupaju u skladu sa zakonodavstvom.
Kako bismo osigurali da Vaši podaci ne dolaze u pogrešne ruke, kodiramo ih u SSL postupku. Ovo je trenutno najčešći i najsigurniji način prenosa na Internet. Koristi se kada se prenose osetljivi podaci.
SSL (Secure-Socket-Layer)
SSL (Secure-Socket-Layer) metoda štiti datoteke koje klijent pošalje na poslovni server putem Interneta. SSL pruža trostruku zaštitu:
• Prenosi su kodirani.
• Osigurava da se obrazac šalje samo na server koji je otvoren.
• Proverava jesu li podaci koji se šalju primaocu dovršeni i nepromenjeni.

Vaša prava
U skladu sa svaki put važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka u Republici Srbiji i Evropskom uredbom: Opšta uredba o zaštiti ličnih podataka (GDPR), imate pravo da znate svoje podatke. Na zahtev ćemo Vas uvek obavestiti u odgovarajuće vreme o vrsti podataka koje zadržavamo, svrsi čuvanja i mogućim primaocima.

Čuvaćemo Vaše lične podatke koje ste nam dostavili trajno, do otkaza, zahteva za brisanjem, povlačenja saglasnosti. Kad god želite, možete da zatražite brisanje svojih podataka ili da se odjavite za primanje informacija putem e-pošte na deichmann_obuca@deichmann.com, a ujedno nas možete obavestiti o promeni podataka. Ako zatražite brisanje Vaših podataka ili želite otkazati pretplatu na naša obaveštenja, prestaćemo da Vas obaveštavamo u roku od 30 dana od dana prijema zahteva za otkazivanje. Isto to možete uraditi putem pošte na adresu našeg preduzeća: Deichmann trgovina obućom SRB d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 4, 11070 Novi Beograd.

Vaši podaci su zaštićeni u skladu sa našim sigurnosnim konceptom. U načelu, Vaši podaci neće biti prosleđeni trećim zemljama. U slučaju da se šalju, biće zaštićeni u skladu sa odgovarajućim garancijama iz članka 46. Opšte uredbe o zaštiti ličnih podataka (GDPR).

Ostale stranice
Morate znati da druge internet stranice, uključujući one na koje možete pristupiti sa naše internet stranice, npr. poveznice, mogu uključivati lične podatke. Naša politika zaštite podataka ne odnosi se na praksu zaštite podataka drugih internet stranica ili eksternih internet stranica.

Kontaktirajte DEICHMANN
Ako imate pitanja u svezi sa odredbama o zaštiti podataka, molimo pošaljite nam e-mail sa naslovom „Zaštita podataka” na sledeću e-mail adresu: service-dsr@deichmann.com, ili nas kontaktirajte.

Voditelj odeljenja zaštite podataka je: Deichmann trgovina obućom SRB d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 4, 11070 Novi Beograd.
Ovlašćena osoba za upravljanje ličnim podacima (DPO – voditelj Odeljenja za zaštitu podataka u Deichmann trgovina obućom SRB d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 4, 11070 Novi Beograd, je voditelj Odeljenja za pravo i razvoj kod društva Deichmann d.o.o., Dunajska cesta 151, 1000 Ljubljana, Slovenija, Tonček Krajnc; e-pošta: privacy-dsr@deichmann.com.